2 thoughts on “Gammelt nytt

 1. Gammelt treverk er fint. Der jeg vokste opp fant man det i fjæra etter at stormen hadde lagt seg. Skulle foresten ønske at treverk var billigere i Norge, og da mer hardført treverk som eik, mahogny og kirsebær. Jeg liker det bedre enn furu, som kanskje er det mest solgte her i landet.

  Når vi blir pensjonister, og kanskje friske nok, håper jeg vi får oss hus i Spania med møbler i mahogny og kirsebær. Og bambus i hagen selvfølgelig!

  • Furu er helt klart dominerende. Rimelig, ja. men det er også utrolig anvendelig!
   Jeg flyttet hjemmefra første gang sånn midt i åttiårene. Gjett hvilket treslag som dominerte? Men møblene var stramme i formen, og lakkerte. Var fryktelig lei teak og mørkbeiset, som jeg hadde vokst opp med. Moren min påsto jeg valgte furu for at støvet ikke skulle synes – skjønner ikke hva hun mente med det? 😀

   I dag har jeg blanding av mørkt og lyst treverk, noe gammelt, noe nytt.
   Kirsebær ble jeg fort ferdig med – jeg syns det blir for rødt. Men bambus er flott, både inne og ute! Vi har bambus i hagen – optimistisk plantet vi en lang hekk. Etter en streng vinter døde halvparten. Men et par av de som overlevde har blitt store og flotte, spesielt en som står ved siden av furua.
   Ja takk, begge deler!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s