Straks i mål

Ja, det er vi faktisk. Straks i mål med alle forberedelsene til jul.

Erfaring gjør gjerne ting enklere. Og nå har jeg etterhvert noen års juleerfaring, og noen år som syk med juleerfaring.
Mao – planlegging har blitt alfa og omega. I år har jeg vært superflink; til både å planlegge og legge lista lavt. Det betaler seg.

julebakst

Mannen har godtatt at han på endel av forberedelsene bare utfører ordre. Jeg sitter i flytårnet og dirigerer og passer på at ingen kræsjer, han flyr ute og utfører, fikser og ordner. Det blir resultater av sånt!

Et slag julekaker er i boks i år, bakt av de beste tanteungene. De kastet seg over kjevler og former som om de aldri skulle ha gjort annet. Vi spiste opp nesten all Non Stopen underveis, så bare noen få pepperkaker fikk pynt. Og vi koste oss voldsomt.

Gavelista ligger i et excel-ark, og er utstyrt med kolonner for fra hvem til hvem, hva slags gave, pris og ansvarlig.Og Ok-kolonnen, den viktigste av alle. Det blir lange lister når familien er stor og man skal tenke og utføre for flere.

Hvem som skal være hvor og når er en logistikkoppgave for viderekomne. Mine og dine skal jo også ha jul med de andre foreldrene, samtidig som vi vil ha alle samlet en gang i jula. Selv om de er store, finner også de seg i å bli organisert.

Jul

Fra basen her i dagsenga som er strategisk plassert i et hjørne i stua med full oversikt, kan jeg konstatere at alt er på stell, at vi puster og at skuldrene er ganske lave. Nå gjenstår kun den store testen; å komme seg helskinnet igjennom to dager med fullt hus.

God Jul til og tusen takk for følget, alle dere som er innom bloggen, vi sees til neste år!

Reklame

4 thoughts on “Straks i mål

    • Den prisen henger vel ganske høyt, gjør den ikke? Men ja, jeg mener jeg har gjort meg fortjent til den, altså! 🙂
      God romjul til dere. Her skjer det ingenting – og det er deilig!
      Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s