Securitytull eller dødelig våpen?

Denne helgen er det full rulle og mye lyd i Trondheim. Det er NM i Janitsjar!

bam-musikmesse01For veldig mange starter turen på Gardermoen.
Instrumentkasser kan være krevende for sikkerhetskontrollørene. Hver eneste kasse er et mulig sikkerhetsrisikoobjekt.
Det finnes ingen grenser for hva som kan smugles i en sånn kasse; i gamle dager, før gjennomlysningens tid, kunne man smugle både penger og lik. Det har jeg sett på film.

Klarinettkassen min er både lett og håndterlig, der klarinetten ligger i flere deler trygt og godt på rød fløyel, men gjennom sikkerhetskontroll og gjennomlysning skal den jo.

Et år sto jeg glad og fornøyd i  køen og ventet på min tur. Stemningen var høy, latteren satt løst – og sikkerhetskontrollørene var stressa.
Det hadde antagelig jeg også vært, hvis jeg måtte sjekke innholdet i tusen instrumentkasser…
Vel,jeg blir jeg stoppet og får et svært mistenksomt blikk rettet mot meg – og mot skjermen med det mistenkelige objektet. «Hva er det i den kassen?»
Jeg skjønte ikke med en gang at han mente alvor –  jeg kan med sikkerhet si at han hadde sjekket mist 30 klarinettkasser før det ble min tur. Minst!
Som sagt, jeg var glad og litt spent, og ble litt løsmunnet. Så svaret kom raskt: «En avsagd hagle, selvfølgelig!» sa jeg, og smilte sikkert litt kjekt og skøyeraktig.
Ja jeg vet. Ikke særlig originalt, ikke veldig morsomt, og timingen var elendig.
Jeg fikk et dødelig blikk i retur. Hadde jeg fått plass hadde jeg i skam sunket ned i min egen klarinettkasse. Og på den måten blitt et lik i lasten.
Noen bør øve seg på humor og humør. Andre må lære seg timing. Jepp.

Ps. Jeg er ufrivillig hjemmesitter i år også, men fikk jo da anledning til å lese «Sikkerhetskontroll» hos bloggeren Trollmors Tanker. Takk for inspirasjonen!

Reklame

2 thoughts on “Securitytull eller dødelig våpen?

 1. Det var ikke så bra det der, verken timingen eller spøken…hehe! 🙂 Sannelig bra du ikke var i USA eller Saudi Arabia! Da hadde du kanskje ikke skrevet blogg i dag, hvem vet? 🙂

  Klarinett er et fint instrument. Kanskje dukker det opp noen korpsbilder en gang i framtiden..? Det hadde jo vært spennende.

  «Tante» har en fortid i kor og LP utgivelser bak seg. Jeg er bare glad amatør som spiller diverse instrumenter. Det blir jo ikke så mye nå, men en gang i framtiden kanskje..? Det er uansett fint med gode minner, og musikk man spiller selv er den beste musikken.

  • Enig, klarinett er et fint instrument. Eller; kan være… Det kan også låte strekt og stygt og surt 😀
   En lang periode klamret jeg meg fast til korps og klarinett. Og skjønte ikke hvorfor jeg ikke kom opp på de høye tonene, hvorfor det ble surere og surere, hvorfor jeg ikke klarte å lese noter i samme grad som før.
   Nå vet jo hvorfor.
   Jeg er enig med deg – jeg har mange gode minner som jeg tillater meg å leve godt på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s