Du kan umulig eie skam i livet, Live Landmark

Mye har vært sagt og skrevet om deg, og selv om jeg aldri har møtt deg har jeg dannet meg et bilde. At du personlig skulle bekrefte mitt inntrykk hadde jeg vel aldri trodd.
Som tidligere journalist er du rå på å markedsføre deg selv og din millionbedrift.
Du har etablert en svært god næring basert på din egen sykdom og tilfriskning.
Det har jeg ikke problemer med. Men vi er mange syke som har prøvd de metodene du selger. Mange har sikkert fått et bedre liv, men dette gjelder på langt nær alle.
For nøyaktig tre år siden prøvde jeg LP, og ble etter noen måneder bare sykere.
Jeg har tidligere skrevet om Min LP historie her på bloggen.

For et par dager siden fikk du igjen spalteplass. Om kronikken din er god eller dårlig blir jo en smakssak. Det som overrasker er at du – selv om du baner deg vei som en anleggsmaskin – ikke er spesielt god til å ta kritikk. Mannen min, Geir, utvekslet synspunkter med deg på twitter om den kronikken, fordi han mente du hadde en litt dårlig skjult agenda i fht å selge LP. Jeg twittrer ikke, men har da skjønt at det er et fora hvor det er greit å ikke være enig. Han skrev også i et tilsvar til deg at han har en ME-syk kone.
Du tilbød han å ringe deg, noe han selvfølgelig ikke gjorde.

I stedet for er du frekk nok til å finne hans telefonnummer og ringe ham.
For å fortelle at det er nytt for deg at LP kan ha følger som gjør at syke blir sykere.
Og du forteller at bortsett fra meg, har du kun hørt om to andre (begge har vært tydelige i media i forbindelse med ME-saken) som har blitt sykere i etterkant.

Og for å fortelle ham at hvis det er riktig at kona hans ikke ble frisk, er det fordi hun – altså jeg – ikke gjør LP riktig.
Det er vanskelig å tolke dette utsagnet som noe annet enn at jeg selv er skyld i at jeg fortsatt er syk.

Du kan umulig eie skam li livet, Live Landmark, når du uten skrupler inviterer meg og mannen til å være observatører på et av dine kurs. Vi kunne også få lov til å komme til en gratis samtale. Har jeg eller mannen min gitt deg noen signaler om at vi ønsker å delta eller involvere oss i noe som har med ditt virke å gjøre? Nei, jeg kan ikke huske det. Du har ingen rett til å invadere meg og mitt liv.
Du er rett og slett ikke invitert.

– Jeg gir Live Landmark en uke på å komme på banen med en eller annen synlighet i media, sa jeg til Geir da Jørgen Jelstad 20. september åpnet bloggen  «De Bortgjemte» som en forsmak på boka han har skrevet.
Det tok seks dager, jeg vant veddemålet. Heldigvis for Geir ble ikke kostnaden stor.
Alle de som har blitt sykere etter et LP kurs har måtte betale en betydelig høyere pris.

Reklame

79 thoughts on “Du kan umulig eie skam i livet, Live Landmark

 1. godt innlegg!
  Selv har jeg ingen erfaring med henne. Men mitt inntrykke fra media er at hun er, som du skriver, svært dårlig på å ta kritikk. Når hun får kritikk er går hun raskt i forsvarsposisjon. Det er greit nok, men mange ganger blir det usaklig.
  Selv kjenner jeg 10 stk som har tatt LP, av disse er to friske. To er «friske» de bare er ikke flinke nok, i følge dem selv, derfor «tryner de alltid». Resten er samme form, og noen er blitt værre.
  Det er kjempeflott at det fungerer med noen, men det er veldig trist at andre blir dårligere.
  Selv har jeg ikke tatt LP, men prøvd noen lignende. Det hjalp meg en periode. Men etterhvert har jeg heller funnet andre og bedre måter som passer for akkurat meg. De har ikke gjort meg frisk, men bedret min livskvalitet.

  • Takk for svar didle, og for at du forteller. Ingen er like, og det er vel ganske klart etterhvert at det som hjelper en ikke nødvendigvis hjelper en annen.
   Det er godt å hør at du har funnet noe – som passer akkurat for deg!

  • Hei, hvis du kjenner 8 av 10 som ikke er blitt friske, så er det nå et offentlig organ som blant annet samler opplysninger om pasienter som er blitt sykere, men også ikke frisk av LP-behandling (og andre behandlinger). De har bare fått inn 3 som ikke er blitt bedre, i hele Norge, og det stemmer ikke med virkeliheten. Hvor er resten? Organet heter NAFKAM, og slike enkelttilfeller kategoriseres som eksepsjonelle sykdomsforløp. Jeg vet det høres litt rart ut, men det er kategorien det går under. Vi trenger alle de å som ikke ble friskere, og særlig de som er blitt sykere. Jeg klarte ikke sende noe tirekte til didle, da jeg ikke finner noe som helst sted å sende til.

 2. Kjære Trude, tusen takk for at du deler dette slik at mange kan få innblikk i hvor useriøst disse aktørene oppfører seg.

  Live Landmark har et stort nettverk og jobber intenst med markedsføring. Men hvor ligger etikken i å promotere en metode som stadig flere blir sykere av? Klarer de ikke å ta inn over seg dette? Leste også om en pasient med fibromyalgi i dag som hadde hatt de samme opplevelsene: http://fmnytt.wordpress.com/2011/09/28/hoyspenning-livsfare/

  Jeg synes måten Landmark oppfører seg på er veldig skremmende og manipulerende, og det er virkelig på tide å få avslørt hvor uetisk og forkastelig de oppfører seg mot alvorlig syke mennesker. FLOTT at du står frem med dette, jeg tar meg den frihet å dele videre til så mange som mulig, for denne bloggposten vil jeg at flere skal lese!

  • Flott at du deler – for dette gjorde meg skikkelig sint.
   Etikken er totalt fraværende, jeg har store problemer med å akseptere framgangsmåten hennes. Men det er jo ikke første gang noe som dette skjer, det vet vi!

 3. Takk for at du deler dine erfaringer! Live Landmark og LP slutter aldri å overraske meg, men jeg håper at historier som dette gjør folk ytterst skeptiske før de bestemmer seg for å investere mangfoldig tusen kroner på en «behandling» som kan gjør situasjonen så fryktelig mye verre.

  En større kynisme og grådighet skal man lete lenge etter.

  /Arnar

  • Ja Arnar, jeg håper også at historier som dette vil nå ut sånn at folk blir bevisste på det valget de tar.

   Det er eneste muligheten vi har pr i dag – å opplyse om hvilke følger det kan få.

 4. Tilbaketråkk: » Kona di gjør ikke Lightning Process riktig, derfor blir hun ikke frisk.

 5. Hvorfor må Live Landmark stå på å gjøre reklame for sin Lightning Process hvis den er så enestående som hun skriver? Hvis Lightning Process er så bra, skulle det spre seg som ild i tørrt gress.

  • Det spredde seg som ild i tørt gress.. – Det var bare det at produktet løy.. bruken av egen-statestikk på 95% friske var løgn..
   Slik var det.. og slik er det fortsatt..

   • er ikke vanskelig å få god frisk-statistikk – for å få lov til å delta på kurs må man jo skrive under på at man er helt sikker på å bli frisk! Og man får ikke lov til å delta hvis man «bare skal prøve om det kan hjelpe» eller på noen måte er skeptisk til metoden.

  • Dette virker litt desperat på meg, Anna-Lena. Vanskelig å tenke at det blir gjort av ren omsorg, ihvertfall.
   Nå er det jo ikke lov til å brenne bråtabranner, Tege, det burde kanskje gjelde andre ting også?

 6. Tusen takk, Trude!
  Jeg har ikke selv tatt LP, men alle ME-syke har jo måttet ta stilling til det. Jeg satte det på vent.. og jeg er takknemlig for det..
  Jeg er ikke ute etter de som har tatt LP, men de som driver det – har jeg mistet all respekt for.. noen gjør det i god tro… men det er uredelig!
  Det jeg dog er ute etter er en følge av hva jeg ser rundt meg:
  Og det er budskapet til ALLE som har blitt dårlig og dårligere: Man er IKKE skyld i egen sykdom!!!!
  Kan ikke få sagt det høyt nok: MAN ER IKKE SKYLD I EGEN SYKDOM!!!
  Det understreker du så flott her.
  Jeg kjenner noen som har blitt bedre, hørt om 2 som har blitt friske.. og resten er syyyke.
  Om du skulle snakke mer med L.L. så har jeg et hyggelig tilbud: Jeg har nemlig god kontakt med foreningen Norsk forbund for Svaksynte. Jeg tror ikke hun kan hjelpe de (heller..!) – men jeg kan være behjelpelig med å få tegnet et medlemsskap.
  (Når hun bare vet om 2 som har blitt dårligere.. så må hun i beste fall være meget svaksynt, og trolig ha problem også med hørsel…)
  Takk for at du og mannen din tok kontakt! Og at du gjengir 😉

  • Tege, du understreker noe veldig viktig når du presiserer dette med ikke å ha skyld. Det er der budskapet i LP blir så fryktelig ødeleggende.
   Som «håpløs» syk har jeg prøvd det meste for å bli frisk, så jeg dømmer ingen for å ha prøvd. Igjen, jeg er helt enig – det er etikken og uredeligheten som opprører meg.
   Hehe, skal ha det i bakhodet, man vet jo aldri.

 7. Hei og takk for at du deler..Æ har dessverre delt tre dager med Live Landmark på LP «kurs»..Mine fire barn som også har ME, deltok også, men det var med ei som samarbeider med Live..Vibeke het hun..At Live bare veit om to andre som itj ble bedre, e BULLSHITT!!!! Hverken barna mine eller æ ble bedre..tvert imot..Æ ble utrolig syk etterpå..liggende på et mørkt rom i lengre tia uten kontakt med andre enn mann og barn hvis de listet sæ inn på rommet og bare hvisket te mæ..Noen ganga klart æ å svar, andre ganga itj..Mista tale evnen..Før LP klart æ iallefall å ligg eller sitt i sofaen på stua..klarte å dele en hverdag med mine fire barn..Siden vi e 5 som e syk, hadde vi og har en rolig hverdag..Vi hadde itj så mye økonomisk tap på d da bladet Se og Hør sponset behandlinga på oss gjennom Glameldingen..mot at de fikk skrive historia i bladet etterpå..Historia ble aldri trykket..Vi ble jo itj frisk..D villa jo blitt dårlig reklame for den allvitende pengeslukeren Live Landmark!! Tåran renn ennå når æ tænke på ka d «kurset» gjorde med familien vår..og over kor mange uka,mnd og år æ mista med ungan mine etterpå..

  Klem fra ME syk mamma med 4 ME syke barn ❤

  • Kjære Vibeke – nå ble jeg helt satt ut.
   Takk for at du forteller, dette var sterkt. Nå har jeg vann i øynene og ser ikke helt hva jeg skriver.

   Jeg blir så uendelig trist når barn er så syke. Og når mor eller far er syk i tillegg…jeg kan ikke forestille meg det. At LP har forverret tilstanden for en hel familie er ubeskrivelig trist.
   Det er er så flott at historier kommer frem. Det skjer så mye nå, jeg håper og tror at det kommer svar etterhvert.

   Stor, stor klem til deg og dine

  • Enn at Se&Hør sponset denne familien med LP-kurs da, er ikke det litt uetisk i seg selv?? Utrolig hvordan denne LP-greia har fått herje i mediene.

   Og stakkars, stakkars familie!! 😦 Det er helt forferdelig!

   • Dette er jo helt forferdelig! Jeg har ikke ME selv, men leste om dette på bloggen til SerendipityCat og er rystet langt inni sjelen av det jeg leser hos henne og her.

    Hvor blir det av Live Landmark i denne tråden forresten?

  • At Se og Hør betalte kursene reagerer jeg ikke så mye på, men at de velger å IKKE skrive om det i etterkant fordi ikke kurset holdt det det lovte synes jeg er under enhver kritikk. Dvs at de kun er interessert i positive historier og gjennom det, reklame for kurset.

   Trist at du ble dårligere. Håper du har kommet deg opp igjen av bølgedalen 🙂

   • Fokuset ligger helt klart på suksesshistoriene. Snakker man om de andre tenker man negativt – og det skal man jo ikke.
    Takk, det ble en dyrekjøpt erfaring, men svømmer sakte men sikkert mot overflaten!

    • Uansett om det gjelder ME, Hypothyreose, fibromyalgi, leddgikt, kreft, spiseforstyrrelser, you name it..så er det bare de som enten er blitt friske eller funnet fantastiske metoder «for å leve ut drømmen med sykdom» som får spaltemeter i media. Såfremt ikke en kjendis dør av det iallefall :/

  • Det høres jo ganseku etisk ut av Se&hør å sponse et sikt kurs. Enda verre blir det når de ikke skriver om de negative resultatene i etterkant. Det virker som LP og LL har kontakter og innflytelse «overalt», og kan spre sine løgner.

    • Helt sant.
     Vi har vel alle skjønt at LL kan å utnytte sine kontakter til det fulle, men at det skal gå gjennom diverse ukeblader, aviser m.m.? Hvor er jounalistenes kritiske sans?

 8. Alle som ikke får bedring av lp blir systematisk oversett eller får beskyldninger om at det er deres egen feil. Klart Landmark og andre som driver med lp vet om de som ikke blir bedre, men det er tall som setter metoden i dårlig lys, og må for guds skyld ikke settes i forbindelse med at det er metoden som svikter. Denne formen for å føre folk bak lyset er jo brukt før i andre sammenhenger og er etter min oppfatning svindel. Sånn type svindel er ikke straffbar i nevneverdig grad her i landet. For å bruke lp sjargong, det er din egen feil om du lar deg lure.

  For å kalle en spade en spade, så koker lp ned til raske og høye inntekter, noe mer har de ikke og komme med etter det jeg har lest, for da stanger det fort mot veggen og det ender opp med verbalt slagsmål. Live er den som er mest i media av lp folkene og hun gjør masse kritikkverdig, hun er etter min mening villig til å gå over lik som det heter for å få disse raske og høye inntektene, med god velsignelse fra et betydelig antall innen det offentlige helsevesenet.

  • Jeg tror virkelig det finnes LP-kurs som tar hensyn til deltaker og type sykdom.
   Men de får på langt nær samme synlighet i media, dessverre.

   Det som gjør meg så opprørt er framgangsmåten. Den hører ingen steder hjemme. Innpasset hos det offentlige, ja, det finner jeg ikke ord for.

 9. Tak Trude, for at du deler dette med oss, det er virkelig på sin plass at folk får vite hvordan LL bruker alt som er tilgjengelig for å driv butikken sin videre!. Jeg har selv vært på LP-kurs, – uten å bli det minste friskere. Etter nesten et års trening begynte jeg å bli sykere, og jeg ga meg. I ettertid er jeg utrolig takknemlig for at jeg ikke ble enda sykere enn jeg ble. LP er kort og godt hjernevask!
  Det er verdt å merke seg at artikkelen i Aftenposten med denne kamuflerte markedsføringen av LP, og hetsen av kronisk syke «som egentlig ikke vil bli friske» , har en lege som medforfatter. Snakk om å la seg bruke! Hvor blind går det an å bli?

  • Du også Måne; vi begynner å bli en ganske stor gjeng…
   De legene og psykologene som henger seg på dette er vel fortsatt av den oppfatning at «ME sitter i hodet»? I så fall er det ikke mye håp for oss som har prøvd LP og blitt dårligere.

    • Fin om du gjør det. Dette er jo historier som lp folk ikke vil høre om, og aldri nevner i sin markedsføring selv om de vet at det eksisterer. Det er umoralsk siden mange blir veldig mye sykere. Det at man legger skylden på den syke om det ikke virker, og på den måten tabu belegger den biten er jo et bevist trekk for ikke å sette lp i et dårlig lys. Så fint om du lager en slik tråd og samlet disse historiene for på den måten og ta dette ned på bakkenivå der det hører hjemme.

    • Jeg synes LP-selgerene burde pålegges av myndighetene å legge ut info på hjemmesiden sin om at mange har blitt sykere etter LP, og ikke bare reklamere med rosenrøde skrytehistorier.

    • Vibeke Hammer (Live Landmarks medeier i «Aktiv prosess») var på erfaringskonferansen om ME/CFS hos helsedirektoratet i går. Jeg med fler satt i salen da hun fortalte at de hadde hatt 2000 pasienter og 200 av disse ikke hadde blitt friskere, men at de da altså hadde «hjulpet» 1800 til å bli friske..

     Uansett, Live og Vibeke er tydeligivis ikke helt enige om hvor mange de har «hjulpet»/ikke hjulpet.

  • Flott at du har lagt posten på bloggen din!
   Du var forresten en av de to nevnte som hadde blitt sykere i etterkant – men det skjønte du vel. Jeg er i celebert selskap, om jeg kan si det sånn.

   • Hvis Marias historie var en av de to, har hun virkelig problemer med å telle… Jeg antok at hun mente filmen med dagens generalsekretær i ME-foreningen og denne saken der Landmark selv er med:
    http://ipad.aftenposten.no/amagasinet/article3163375.ece

    Men jeg skjønner jo at hun mener at negative erfaringer ikke teller med mindre man har fått plass i mediene om det, så da har hun kanskje en regel på å ikke telle med de som hun håper er såpass gamle at folk har glemt også? 😉

    • Det er noe som heter selektiv hukommelse – og sikkert selektiv telling også. Eller kanskje det heter manipulering med tall?

     Den artikkelen i aftenposten hadde jeg glemt. Og det er helt sant altså! 🙂
     Men det ligger nok noe av problemet; hun satser på at folk glemmer.

 10. LP er udokumentert kvakksalveri. Det finnes ingen dokumentasjon på effekt. De vet ikke hva som feiler dem de behandler. Det kan være alt fra psykotiske pasienter til pasienter med biologiske sykdommer (bakterier, virus etc). Dersom LP hjelper mot biologiske sykdommer, så må man jo beklage at Helsedirektoratet satte i gang et stort vaksinasjonsprogram. LP ville ha gjort susen!

 11. Tusen takk for at du deler! 🙂 Som andre her er jeg dypt sjokkert over fremgangsmetodene hennes; både i media og hvordan hun har trådt inn i deres private sfære som du her forteller.

 12. Vi kunne kanskje brukt LP mot svineinfluensa i steden for vaksine.:)
  Det er illa at Se & Hør ikke valgte å skrive om familien som ble dårligere etter LP kurs.
  Det som kommer frem er at LL må lyve bevisst for din mann, samtidlig som hun beskylder deg for å ha gjort feil. Hvis LP hadde vært så bra da hadde hun ikke behøvd å markedsføre seg så sterkt og å ringe hjem til syke folk for å skyldbelegge dem og å tillby fortsettelseskurs.
  manipulasjon og herskerteknikker.
  Det er bra du forteller om det her.

  • Takk for det, Anna-Lena.
   Da mannen min fortale om telefonsamtalen trodde jeg først det var tull.
   Med tanke på at jeg aldri har snakket med henne – jeg gikk på LP kurs hos en engelskmann, er situasjonen litt absurd.
   Noen lever i fornektelse her – jeg tror ikke det er meg.

 13. Hei:)
  Fint at du skriver om dine opplevelser med LP. Jeg har også ME og har prøvd LP uten effekt.

  Angående overrskriften din: Nei, Live eier nok ikke skam i livet. Den har selvfølgelig blitt LP’et bort sammen med alle andre tilløp til selvkritikk 😉

  • Hei Thea
   Det er så fint når det dukker opp historier som bekrefter. Jeg har opplevd, du og mange mange andre har opplevd. En stund etter kurset da jeg ble sykere, kjente jeg meg veldig ensom i fht dette. Men ikke nå lenger!

   Den teknikken er sikkert kjempefin til enkelte ting – og virker gjør den tydeligvis også 🙂

 14. Hei, Dette innlegget her og kommentarene håper jeg at mange leser. Foråpentligvis kan syke mennesker som lurer på eller føler seg presset til å ta denne hjernevaskingen bruke pengene på noe annet. Jeg synes det er uhørt at L.L. ringer dere opp, og det sier jo mye når Se og Hør betaler for kurs, men ikke skriver om det når resultatet ble feil. Synes det er så rart at vi ikke hører noen advarsler fra myndighetene. Jeg ble senest for en måned siden spurt av legen min, du vil ikke prøve LP-kurset da? Jeg bare ristet på hodet, fant ikke ord.

  • Hei Kari
   Takk for at du syns innlegget er nyttig.
   Kommentarene sier mye om historiene som ikke kommer fram i media – det er synd!
   Så lenge LL er i stand til å få myndighetene med på avtaler om kvikk-fiks løsninger, vil det neppe komme advarsler.
   Hvis du har en god dialog med legen din du jo h*n noen av svarene her!
   Jeg vil ihvertfall ikke anbefale et sånt kurs til ME-syke.

 15. Sjokkerende!! Jeg blir så forbannet på dine vegne, og alle andre som har liknende opplevelser og erfaringer med både Live Landmark og LP – for dem er det dessverre mange av.

  • Du skulle sett meg da mannen fortalte meg dette – forbannet er bare fornavnet… Ja, det er altfor altfor mange som sitter igjen med dårlige erfaringer.

 16. Hei

  Bra innlegg. Jeg har heller ingen personlig erfaring med henne. Men har fått en oppfatning om henne som ikke er særlig positiv. Jeg leste LP historien din og syntes det er flott at du skriver om det. Det er nok mange flere som har en dårlig erfaring med LP enn de vil ut med.
  Jeg har ME. Og har ikke tenkt meg på LP kurs. Jeg er ikke så dårlig at jeg ligger i et mørkt rom, men dårlig nok. Men jeg er veldig heldig som har en lege som har tatt meg på alvor fra dag 1. Han har behandlet ME pasienter før og fått det til. Så jeg har stor tro på at legen min kan hjelpe meg.

  • Hei Wibbi, takk for fine ord.

   Det ser ut til at det bildet folk får av LP som suksessrik behandling fremstår veldig forskjellig i media kontra reelle tall.
   Da jeg forlot LP kurset, hadde jeg forpliktet meg til å ikke dele med noen hva vi hadde snakket om, og ikke fortelle noe om metoden. Ikke lett å komme i ettertid å legge «skylden» for manglende tilfriskning på et kurs svært få ikke visste jeg hadde vært på…
   Det er godt å høre at du har en god fastlege – det er så viktig å føle at man blir tatt på alvor. Ønsker deg lykke til!

 17. GODE NYHETER FOLKENS 🙂

  Så «flott» å lesa alle innlegga her 🙂 Utrulig bra at dåke sette fokus på alle som ikkje er blitt bedre (eller til og med dårligare) av LP.
  LL og gjengen har jo et «genialt» konsept. Dei reknar ut at 95 % blir bra etter et LP kurs. Og etter deira målestokk så er jo det heilt rett !! For dei kan gøyma seg bak «hvis du ikkje er blitt frisk, så har du ikkje fullført kurset rett» og dei kan dermed registrera deg på «ikkje fullført»….og då stemmer det jo at alle som fullfører kurset blir friske…. Grrrrrr….forferdelig at nokon kan sko seg på andres elendighet på denne måten….
  Synest absolutt dåke som foreslo det, skal laga ei liste med navna til alle som ikkje blei bedre av LP. Kanskje media er interessert i å skriva om det dersom ein klarer å samla mange nok.
  Og ein burde vel legga press på Se&Hør om at dei skal skriva om familien (stakkar dåke!!!) som fekk sponsa kurs og ikkje blei bedre. Dei skriv jo om sensasjonar, og eg synes jo faktisk at det er ein sensasjon at nåken kan utnytta sjuke folk på den måten…

  Eg har sjøl ME, eller dvs eg er bortimot blitt heilt frisk 🙂 Har aldri prøvd LP, fordi eg ikkje har tru på det i dei heile tatt !!! «Tenk meir positivt, og ikke lytt til signala i kroppen din». HALLO !!! Hadde eg heller tenkt litt mindre positiv og lytta litt meir til kroppen min, så hadde eg faktisk ikkje blitt så sjuk som eg var….

  Grunnen til at eg er blitt så frisk er at eg har fått vore vanvittig heldig å få vera med på eit forskningsprosjekt som har gitt utrulig gode resultat. Følg med i tv2-nyhetene imåro kl 21 (onsdag) og på tv2 framover. Live Landmark kjeme nok ikkje til å bli begeistra over innslagene, for ho kjem nok ikkje til å få så mange ME-pasientar etter dette….

  Til dåke som fremdeles er sjuke: Hold ut, no skjer det ting 🙂
  Ein stor klem til dåke alle i mellomtida 🙂

  Marian R .

  • Fantastisk å høre dette Marian!! Er SÅ glad på deres vegne!!

   Nå er jeg helt skjelven av forventning her kjenner jeg, nå MÅ studien publiseres snart og jeg gleder meg MASSE til å se på TV2 i morgen kl. 21 og FREMOVER. 😀
   Stor klem!

  • Hei Marian R!
   Takk for sprudlende – og veldig nysgjerrigpirrende kommentar 🙂
   Dert er utrolig gøy å høre at du har blitt så mye bedre, gjett om jeg skal følge med!
   Er det noe vi trenger nå, så er det vitenskapelige og dokumenterte studier og prosjekter. Det skjer så mye, det er til å bli svimmel av.

   Takk igjen, og stor klem til deg også 🙂

 18. Tusen takk for fantastisk info, Marian, og så godt at du er blitt så frisk. Jeg skal sitte klistret foran Tv-skjermen i morgen med hilsen Kjersti som ikke ble frisk av LP, men som måtte skrive under på siste kursdag at jeg var blitt frisk..det er der tallene kommer fra, ALLE må skrive under på at de er friske, alle blir presset til det

 19. Hei Trude!
  Jeg må si jeg er glad for all den fine oppmerksomheten M.E. har fått i det siste, men også for innslaget TV2 sendte om LP. De som driver med det har fått boltre seg fritt i media i flere år. Selv om enkelte faktisk blir frisk har debatten og innslagene vært veldig unyanserte. Nå får vi håpe at det i framtiden kan bli litt mer nyanserte innslag og kanskje flere tidligere kursdeltakere tør stå fram.

  PS! Fint å se at det er noen som har vært ute i skogen i dag og kost seg 🙂

 20. Tilbaketråkk: » 13-årig ME-pasient forsøkte selvmord etter Lightning Process-kurs

 21. Tilbaketråkk: 13-årig ME-pasient forsøkte selvmord etter Lightning Process-kurs « ~ME Nytt~

 22. Vi må ikke legge skylden på LL om vi ikke blir bedre! Enig at Lp instruktørene burde vite
  at det er mange som ikke har blitt bedre! Skulle vært en unnderskriftskampanje på nettet hvor de som ville som ikke var blitt bedre kunne skrive seg på. Men jeg syns LL er fantastisk jeg!. Hun bryr seg faktisk veldig mye!! ille å være syk med me!!.skal ikke si mye om min sykdoms situasjon annet en at jeg hadde ikke klart meg uten støtten jeg får fra LL!!

  • Hei Anonym
   Jeg syns det er flott at du har fått hjelp – og at du føler deg godt ivaretatt!
   Men så er det ME-syke som har opplevd det motsatte.

   Den enkeltes opplevelse må man respektere, enten man liker utfallet eller ei.
   Ønsker deg gode dager!

 23. Synd for folk som ikke blir bedre. Kan jeg få lov til å anbefale yoga det prøver jeg på og skal prøve ett par andre ting. Men Trude da. leste lp historien din. Du skulle ikke presset deg slik du gjorde… Lp advarer mot det! Jeg greide ikke bruke Lp så om det virker kan jeg egentlig ikke si noe om. Jeg regner selv med å ta et nytt kurs en gang når jeg har litt mer penger slik at jeg ikke er blakk etterpå! Men for meg håper jeg kroppen kan bli litt bedre først så jeg har ett bedre utgangspunkt kanskje….
  Får håpe du blir bedre!. Det skal jeg forhåpentlighvis! Jeg er kanskje litt positiv men må jobbe MYE med det å ikke tenke negativt!! Men for meg er det ekstra ille med stress for da blir jeg helt grusomt elendig for jeg er jo ikke bra i tillegg til øresus etc!! Lykke til til alle som prøver å bli bedre!

 24. Hei Trude! Håper du får det bedre snart! Kan nesten ikke beskrives med ord hvor ille det er å ha me og øresus…Men har du hjernetåke? Det har jeg og det er vist tegn på lav nyreenergi. Fikk vite det av min yogainnstruktør, som kan mye annet også. Jeg er vel en av de som ble verre av antbiotika i Jan og ha vibrasjonr i kroppen. Det er vel det verste for det tar mye energi og gjør det enda vanskeligere å kunne bli bedre. Men jeg er heldig som får hjelp av en snill yogainnstruktør, som har sakt at vi får meg bra. Håper det skjer for jeg er rimelig dårlig nå! Håper du Trude får noen fine dager og at du også vil finne noe som kan hjelpe deg! Og håper alle andre også vil kunne bli bedre!

 25. Tilbaketråkk: Hva er Lightning Process? – Life with ME by Sissel

 26. Tilbaketråkk: Sensurert av Dagbladet – Diplodokus

 27. Tilbaketråkk: ME og motivasjon, del 1 – Diplodokus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s